Ontmoetingscentrum 't Huiken in Elburg krijgt bredere functie

Kor zorgt voor de inrichting van de zalen, de schoonmaak en helpt bij de catering


30-04-15 - Bij multifunctioneel centrum ‘t Huiken start begin mei een flinke verbouwing. Stichting Wiel, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en het sociale team, alles komt onder één dak.

  1. Beheerder René Baanders: “Het wordt een modern ontmoetingscentrum, een plek voor ontspanning, ontmoeting, ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling. 't Huiken wordt nog meer dan nu een plek voor mensen om naar toe te gaan voor een beetje warmte en gezelligheid en om nieuwe mensen te leren kennen. De bibliotheek verbouwt, de horeca vernieuwt, het aanbod verruimt met meer dagelijkse activiteiten en daarmee vormt 't Huiken straks dè ontmoetingsplaats als Kulturhus voor Elburg. Ik heb veel zin in die nieuwe opzet, al betekent het de komende maanden voor ons vooral een heel drukke periode."

Beheerder René Baanders kan daarbij altijd een beroep doen op zijn vaste medewerker Kor Muller. “Kor is sinds enkele jaren vanuit de Inclusief Groep bij ons in dienst gekomen in de vorm van Begeleid Werken. Kor zorgt voor de inrichting van de zalen, de schoonmaak van de kleedkamers, helpt bij de catering en staat bezoekers met raad en daad ter zijde. Afgelopen zomer heeft hij geholpen met het installeren van een nieuwe geluidinstallatie. Hij heeft de juiste instelling, wil graag mensen helpen. En iedereen vindt het plezierig dat hij er is”.

Kor Muller kwam enige jaren geleden in de ww terecht en kon uiteindelijk via de Inclusief Groep bij ’t Huiken gaan werken. Jobcoach Addie ten Have: “Het is fijn dat hij hier de kans kreeg en dat hij die ook met beide handen heeft gegrepen. In het begin was het voor Kor zeker wennen omdat dit werk nu eenmaal geen vast patroon kent. Inmiddels kan hij goed met die zelfstandigheid omgaan en heeft hij helemaal zijn draai gevonden”.

Kor hoort het allemaal met een glimlach aan. “Ik heb veel zin in de verbouwing en hoop dat we in september in een vernieuwde ruimte veel nieuwe mensen mogen ontvangen!”.

Inclusief Intervens is als arbeidsbemiddelingsbedrijf onderdeel van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep heeft op de Veluwe eigen sociale ondernemingen waar 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de groenvoorziening, post/digitaliseren, schoonmaak, verpakken/montage, schilderwerken en flexpool werken. Zij krijgen naast passend werk ook begeleiding en scholing. Daarnaast heeft de Inclusief Groep een groot netwerk van werkgevers in de regio waar 260 mensen aan de slag zijn in de vorm van detachering of Begeleid Werken. Daarbij worden begeleiding en loonkostensubsidie vanuit de Inclusief Groep geregeld.

0341-274 111. Zie ook www.inclusiefgroep.nl. Op de foto vlnr: beheerder René Baanders, algemeen medewerker Kor Muller en jobcoach Addie ten Have.