Participatiewet lust of last voor ondernemers? Lees het verhaal van Hakron Nunspeet .

Mensen met arbeidsbeperking kunnen een enorme aanwinst zijn voor je bedrijf.


10-11-14 - Hakron Nunspeet B.V. levert producten aan bouw- en prefab-industrie in Nederland en België. Het bedrijf heeft de crisis in de bouw redelijk goed doorstaan. Volgens René Geurtsen, logistiek manager bij Hakron, komt dat: “mede doordat wij altijd creatief zijn blijven inspelen op de vraag en blijven innoveren”.

Eén van de medewerkers bij Hakron is Henry Dijkhof die tien jaar geleden vanuit de sociale werkvoorziening hier tijdelijk werd gedetacheerd. Inmiddels is hij in vaste dienst gekomen als BW-er (regeling Begeleid Werken) waarbij Karina Kruizinga, jobcoach van Inclusief Intervens voor de begeleiding zorgt en aanvullende subsidie regelt voor zijn werkgever.

Vanaf 1 januari 2015 moeten ondernemers met 25 werknemers of meer in dienst, extra banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In het Sociaal Akkoord hebben kabinet en werkgevers afgesproken dat er in 2026 landelijk 125.000 extra banen moeten zijn gerealiseerd voor deze groep. Voor de Regio Harderwijk/Nunspeet betekent dit dat er in 2015 al 55 extra banen moeten komen.

Volgens René Geurtsen kan elk bedrijf hieraan voldoen mits ze ook zelf voor een stukje begeleiding willen zorgen. Maar je krijgt er veel voor terug! “Henry werkt bij ons in de productie mee. We hebben hem in de jaren echt zien ontwikkelen, waardoor hij nu heel zelfstandig werk kan doen. Daarbij heeft hij taalcursussen gevolgd om beter te leren lezen en schrijven. Dat was ook wel nodig omdat hij veel orderbonnen moet verwerken. Karina Kruizinga, zijn jobcoach van Intervens, zorgt voor de begeleiding. Zij komt regelmatig langs om Henry te helpen als hij vragen heeft of als hij ergens tegenaan loopt. Maar zelf vind ik het ook heel normaal om iemand te helpen hoor. En je krijgt er een super gemotiveerde werknemer voor terug”.
 
En Henry Dijkhof voegt daar aan toe: “Ik reis iedere dag vanuit Harderwijk naar Nunspeet en heb nog steeds veel plezier in mijn werk. Ik doe van alles op het gebied van metaalbewerking, zoals buigwerk, knippen, zagen en lassen en ik vind het een machtig mooi vak. Volgend jaar vier ik hier mijn 10-jarig jubileum en ik hoop mijn pensioen hier te kunnen halen!”

Wilt u de mogelijkheden om als ondernemer een kandidaat vanuit de banenafspraak in uw bedrijf op te nemen? Neem dan even contact op met de Inclusief Groep, tel. 0341  -  274 111 en vraag naar Nicole Veenman.