Reis mee met je eigen verstuurde kaart via Inclusief Gresbo Post


01-11-19 - Naar aanleiding van het Kinderboekenweek thema ‘Reizen’ (een kaart of brief gaat op reis) brachten de leerlingen van groep 5/6 van Basisschool CNBS De Regenboog in Doornspijk op donderdag 31 oktober een bezoek aan Inclusief Groep in Nunspeet.

Elk kind had een zelfgeschreven kaart bij zich. Die mochten ze frankeren op een frankeermachine, op de post doen en sorteren. Daarna nog een keer sorteren op postcode en op huisnummer en dan in de tas van de bezorger. Wat was dat leuk! Ook leerden ze hoe belangrijk het is om postcode en woonplaats op de kaart te vermelden, zodat deze op de juiste wijze kan worden verstuurd.

Onder de indruk
De kinderen en enkele ouders die mee waren, gaven aan onder indruk te zijn van het hele proces en niet te weten dat er zoveel handelingen nodig zijn om een kaart bij opa en oma in de brievenbus te laten vallen. De kinderen hebben genoten van de excursie en ze hebben heel veel geleerd. Dat ze ook nog werden getrakteerd op ranja met chips maakte dit uitje nog leuker!

De Veluwezegel van Inclusief Gresbo Post is in Doornspijk te koop bij Van den Hardenberg en de Spar. De post, voorzien van deze Veluwezegel, kan hier ook weer worden ingeleverd en wordt dan bezorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post. De speciale Decemberzegels, die in november weer verkrijgbaar zijn, kunnen ook bij deze punten gekocht en ingeleverd worden.