Trotse gezichten bij uitreiking Entree-diploma


12-07-18 - Na maanden hard zwoegen was het dinsdag 10 juli voor 4 entree-kandidaten dan eindelijk zover, het tekenen van hun welverdiende Entree diploma en branchecertificaat!

De vier leerlingen hebben allen, op hun eigen manier en in hun eigen  tempo, hard gewerkt om het diploma in ontvangst te mogen nemen. En dat werd afgelopen dinsdag dan ook beloond met toespraken, bloemen en presentjes, maar vooral trotse gezichten van alle aanwezigen.

Voor deze jongeren is het behalen van dit diploma een eerste stap in hun verdere carrière. Twee jongeren zullen hun weg vervolgen op de arbeidsmarkt en al werkend zich verder ontwikkelen. De andere twee jongeren vervolgen hun weg door te starten met een MBO 2 opleiding. Mooie routes om zo te werken aan hun toekomst!

De leerlingen hebben een speciaal traject doorlopen, waarbij zij Entree onderwijs volgden op locatie van Inclusief Groep, die voor dit traject tevens hun werkgever is. Het betreft een traject waarbij Inclusief Groep, ROC Landstede en Praktijkschool Mijnschool samenwerken om jongeren die net wat extra ondersteuning nodig hebben in de gelegenheid te stellen om een Entree-diploma te behalen en gerichte werkervaring op te doen. Inmiddels hebben 13 van de 15 kandidaten hun diploma in ontvangst mogen nemen.


Op de foto v.l.n.r. staand Dorien (docent Mijnschool), Hendrik Jan en Ria (docenten Landstede), Mandy (Inclusief Groep) Romy (leerling) en Bertus (docent Mijnschool)
Zittend v.l.n.r. de leerlingen Tim, Elian en Robert-Jan