Vacature: Groepscontroller


09-11-18 - Binnen Inclusief Groep zijn we op zoek naar een Groepscontroller. Deze vacature willen we graag op korte termijn invullen

Inclusief Groep streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen duurzaam kan deelnemen en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal kunnen participeren. Inclusief Groep is zowel werkgever als arbeidsmarkttoeleider. Als werkgever heeft Inclusief Groep 1.200 mensen in dienst. Ruim 90% van ons productiepersoneel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Een deel van onze medewerkers werkt in onze eigen werkbedrijven zoals Groen, Post, Schoonmaak, Verpakken & Montage, Electromontage & Montage. Een ander deel is gedetacheerd bij externe werkgevers. Als arbeidsmarkttoeleider bemiddelen we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Hierbij worden onze werkbedrijven ook ingezet als leeromgeving, immers “werken leer je door te werken”.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Nunspeet, Oldebroek, en Putten zijn gezamenlijk aandeelhouder van Inclusief Groep NV. Inclusief Groep is actief als verbinder tussen gemeenten en werkgevers om uitvoering te geven aan haar missie. Werken bij Inclusief Groep vraagt affiniteit met de overheid en met het bedrijfsleven.

De omgeving waarin Inclusief Groep opereert om maatschappelijk en financieel rendement te leveren is complex. Een deel van de inspanningen van de Groepscontroller is nodig om de doorontwikkeling van de verschillende vormen van rendement verder inhoud te geven.

De Groepscontroller rapporteert aan de Algemeen Directeur. De Groepscontroller geeft direct leiding aan een klein team en heeft een functionele en coachende relatie tot de afdeling financiële administratie die hiërarchisch onder de Bedrijfsdirecteur Gresbo & Intervens ressorteert. Binnen Inclusief Groep is een vacature die we graag op korte termijn invullen:

Groepscontroller  (fulltime)

Wie ben je?
Een vakinhoudelijk sterke Groepscontroller die er bewust voor kiest om te gaan werken in een organisatie met maatschappelijke relevantie. Communicatief sterk en in staat om mensen te coachen en te laten groeien in hun functie. Heeft zicht op de financiële ontwikkelingen vanuit de overheid en weet deze te vertalen naar kansen voor Inclusief Groep. Een brede blik en in staat om het gesprek aan te gaan met directie, aandeelhouders en overige stakeholders over de strategie en realisatie, het financieel en maatschappelijk rendement van Inclusief Groep.

De Groepscontroller die wij zoeken herkent zichzelf daarnaast in de volgende competenties:

 • Onafhankelijk, stevig en rolvast
 • Verbinder tussen mens en inhoud
 • Sensitief voor politieke/bestuurlijke verhoudingen 
 • Overtuigingskracht, creëert draagvlak
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Aantoonbare en succesvolle ervaring in een soortgelijke functie.

Wat zijn je werkzaamheden?
De Groepscontroller heeft de volgende verantwoordelijkheden:

 • Planning & controlcyclus, zoals het opstellen van de begroting, de jaarrekening en de managementrapportages
 • Administratieve organisatie/Interne Controle
 • Risicomanagement
 • Financieel beleid van de totale groep
 • Treasurybeleid
 • Contacten met aandeelhouders en andere stakeholders zoals de accountant en de belastingdienst
 • Optimalisering van de planning & controlcyclus en de doorontwikkeling van kaders en managementrapportages om het maatschappelijk rendement zichtbaar te maken naast het financieel rendement.
 • Dagelijkse leiding van het team ICT, Informatievoorziening, Salarisadministratie en KAM.

Wat bieden we je?
Het betreft een vaste functie op strategisch/tactisch niveau, waarbij we aanvankelijk een dienstverband voor bepaalde tijd bieden. De eigen CAO van Inclusief Groep is van toepassing, met een jaarsalaris tussen €65000 en €90.000 op fulltime basis.

Enthousiast?
Ben jij de enthousiaste kandidaat die wij zoeken? Stuur ons dan een motivatiebrief met CV voor 23 november a.s.: sollicitaties@inclusiefgroep.nl o.v.v. Groepscontroller. Voor meer informatie kun je opnemen met Risco Balkenende, Algemeen Directeur (te bereiken op 0341-274111). De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 5 en 11 december a.s. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

 

 


Deel dit: