We brengen werk dichterbij


19-02-20 - Het project Care&Work, een samenwerkingsproject van Careander en Inclusief Groep is in februari 2019 gestart op de locatie van Inclusief Groep in Nunspeet en we mogen spreken van een succes! Binnenkort tekent de eerste kandidaat, Justin, een arbeidscontract in het kader van Nieuw Beschut!

De mensen die bij Care&Work aan het werk zijn, krijgen een traject op maat aangeboden met als doel te onderzoeken of zij door kunnen groeien naar betaald werk of dat arbeidsmatige dagactiviteiten (werk zonder salaris, maar met uitkering) meer passend is. Na een veilige start bij Care&Work kunnen de kandidaten binnen het gebouw van Inclusief Groep stagelopen. De kandidaten worden aangemeld door de gemeenten. Door de samenwerking tussen Careander en Inclusief Groep bundelen we de kennis en expertise, waardoor we twee werelden samenbrengen. Deze gebundelde expertise is zorg-én werkgericht. De ontwikkeling van een kandidaat staat centraal. Samen zorgen we ervoor dat een kandidaat zich, in een veilige omgeving, kan ontwikkelen.

Als een vis in het water
Justin, een jongen van 18, startte in maart 2019 bij Care&Work. Zijn dag- en nachtritme was redelijk verstoord, omdat hij al een langere periode thuis zat. Op tijd komen en weer structuur aanbrengen in zijn dagritme was lastig, maar na enkele maanden ging dit steeds beter, omdat de begeleiding die hij ontving bij Care&Work gericht was op zorg. Hij liep stage in het magazijn van Inclusief Groep en nu, bijna een jaar nadat hij is gestart bij Care&Work, gaat hij zijn arbeidscontract tekenen!

Hij gaat werken in het magazijn en start binnenkort met een opleiding zodat hij zijn heftruckcertificaat kan behalen. 

Dit betekent heel veel voor Justin! Hij heeft nu een eigen inkomen, werk wat hij leuk vindt en waar hij zich thuis voelt! Hij voelt zich als een vis in het water in het magazijn van Inclusief Groep!

Wat betekent een arbeidscontract Nieuw Beschut?
Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Het is bedoeld voor mensen die alleen kunnen komen tot loonvormende arbeid in een ‘beschutte’ omgeving onder aangepaste omstandigheden. Zij hebben meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig dan van een reguliere werkgever is te verwachten. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van beschut werk aan mensen met een arbeidsbeperking. Een gemeente bepaalt zelf op welke manier en waar zij beschutte werkplekken aanbiedt. Wel is er altijd sprake van een dienstbetrekking. Alle gemeenten samen krijgen geld om uiteindelijk ruim 30.000 beschutte plekken te organiseren.

Voordat een gemeente beschut werk kan inzetten, vraagt ze formeel een advies ‘beschut werk’ aan UWV. Personen die menen voor beschut werk in aanmerking te komen, kunnen ook zelf een advies aanvragen bij UWV.

Mensen met een beschutte baan zijn in dienst van de gemeente of een andere werkgever. Zij krijgen salaris. Dit is ten minste het wettelijk minimumloon. Als het bedrijf of de organisatie onder een cao valt, geldt deze ook voor werknemers die beschut werk doen.