Weer een mooie verbintenis! Gerard aan het werk bij Autobedrijf Van de Bunte via Inclusief Groep

Als ondernemer wil ik in verbinding staan met de mensen


02-03-15 - Lokaal sociaal, het lijkt zomaar een mooie kreet, maar het werkt ook echt. Dat vindt in elk geval Henk van de Bunte, Nunspeets ondernemer, eigenaar van het gelijknamige autobedrijf en Nissan-dealer.

“Kijk, ik ben geboren en getogen in Nunspeet. Het is hier ‘ons kent ons’, je kijkt altijd eerst in je eigen klantenkring als je wat nodig hebt, en als je wat voor een ander kunt betekenen, dan doe je dat gewoon”. 

Henk van de Bunte: “Ik liet regelmatig mijn auto’s wassen en poetsen door Gerard die toen nog bij het benzinestation van de Gulf werkte. Eind vorig jaar hoorde ik dat hij daar weg moest. Gerard is een prima vent. Dus toen ik benaderd werd door Addie ten Have van Inclusief Intervens of hij niet bij mij kon komen werken had ik daar wel oren naar”.

En zo gebeurde het dat Gerard Zoet (28) samen met zijn jobcoach bij Henk van de Bunte op een woensdag in december op gesprek kwam en hij de maandag erop gelijk kon beginnen. Sindsdien worden de auto’s in de garage van Henk van de Bunte door Gerard gereinigd en gepoetst. Henk: “Voor ons is hij de ideale vent, hij doet naast het poetswerk nog allerlei andere klusjes, zoals laatst de hele gevel reinigen. Alles ziet er tip top uit en de monteurs kunnen zich op hun eigen taken richten, wat ook weer geld bespaart”.

Gerard heeft vanuit de Inclusief Groep een detacheringscontract en is dolblij met zijn werk: “Ik voel me op mijn gemak in dit bedrijf en hoor er gewoon helemaal bij. Ik woon hier om de hoek en kan zelfs tussen de middag even naar huis om te lunchen”.

Addie ten Have van Inclusief Intervens: “Je merkt dat ondernemers op de Veluwe nog echt iets voor een ander willen betekenen. Niet omdat iemand zielig is, maar gewoon, op een nuchtere manier.  Ik kende Henk al van het voetbal en vanuit de Nunspeetse bedrijvenkring waar hij 10 jaar bestuurslid is geweest. Hij is ook al vele jaren klant van Inclusief Gresbo Post (Henk: ‘niet duur en een geweldige service!’). De lijnen hier op de Veluwe zijn kort en daarmee kunnen we werkgevers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heel goed bij elkaar brengen”.

Inclusief Intervens is als arbeidsbemiddelingsbedrijf onderdeel van de Inclusief Groep. De Inclusief Groep heeft op de Veluwe eigen sociale ondernemingen waar 700 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de groenvoorziening, post/digitaliseren, schoonmaak, verpakken/montage, schilderwerken en flexpool werken. Zij krijgen naast passend werk ook begeleiding en scholing.

Daarnaast heeft de Inclusief Groep een groot netwerk van werkgevers in de regio waar 260 mensen gedetacheerd zijn. Voor informatie over detacheringen kunt u contact opnemen met Nicole Veenman, tel. 0341  -  274 111. Zie ook www.inclusiefgroep.nl.

Op de foto vlnr: jobcoach Addie ten Have, Henk van de Bunte (midden) en Gerard Zoet.