Werkmarkt Harderwijk trekt veel werkzoekenden


07-10-19 - Met meer dan 250 bezoekers was de Werkmarkt in het Participatiehuis in Harderwijk van donderdag 3 oktober druk bezocht.

Mede dankzij het goede weer konden 28 werkgevers en uitzendbureaus, zowel binnen als buiten, hun bedrijf presenteren voor de werkzoekenden.  De werkgevers waren vooral op zoek naar medewerkers in de zorg, bouw, transport, groen, horeca, administratie, schoonmaak en productie.

Workshops
Nieuw dit jaar waren de workshops die gegeven werden om een goede eerste indruk achter te laten. De workshop Houding & Presentatie leerde alles over de juiste lichaamstaal, lichaamshouding en non verbale communicatie. De workshop Kleur & Stylingadvies leerde de deelnemers hoe de juiste kleur en kleding een krachtige uitstraling creëert. De werkzoekenden konden daarna gelijk door naar een professionele fotograaf voor een mooie profiel foto. Ook konden de bezoekers hun cv onder de loep laten nemen door een cv dokter.

Positief
De werkgevers waren aan het eind van de middag positief over de opkomst, algehele verzorging, het aanbod van de werkzoekenden en de sfeer. Sommige konden gelijk een vervolg geven aan de eerste ontmoeting door concrete afspraken te maken.  

De Werkmarkt wordt georganiseerd door FactorWerk Noord Veluwe, een samenwerking tussen gemeenten, UWV en Inclusief Groep, en is bedoeld om werkzoekenden en werkgevers bij elkaar te brengen.