“Wij bieden bewust ruimte aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”

Mensen zijn verrassend eerlijk over hun mogelijkheden


25-03-16 - Boni-Markten is een supermarktketen met 43 filialen voornamelijk op de Veluwe en heeft in totaal 2.400 medewerkers. In het beleid van de keten is vastgelegd dat er bij elk filiaal minstens 2 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt werken.

Manager P&O Helen Horozdinc: “We zijn goed op weg om dat doel te bereiken want inmiddels werken we al met 12 mensen vanuit de Inclusief Groep!”

In de zoektocht naar geschikte kandidaten werkt Horozdinc nauw samen met de jobcoach van Inclusief Intervens, Christel Zeldenrust. De beide dames kwamen elkaar enkele jaren geleden tegen en het klikte.

Inmiddels werken er 12 mensen vanuit de Inclusief Groep bij de Boni voor meerdere dagen per week in Wezep, ’t Harde, Nunspeet, Elburg, Harderwijk, Ermelo, Wijhe, Hoogland, Hooglanderveen, Nijkerk en Putten. Het bevalt aan beide kanten goed.

Helen Horozdinc: “Eén Boni-bedrijfsleider wilde er eerst totaal niet aan. Nu is hij helemaal om. Hij zei laatst tegen me: wat is dit toch leuk! Een andere bedrijfsleider uit Nunspeet belde met de vraag wanneer hij iemand uit de groep kon krijgen. Inmiddels werkt Herman Pap er met veel plezier. Dit te zien slagen, geeft ontzettend veel voldoening!” Manager P&O Helen Horozdinc: “Mensen zijn verrassend eerlijk over hun mogelijkheden”

Helen: “Christel weet precies wat voor mensen wij zoeken. Met haar voeren we ook de gesprekken met de kandidaten. Daarbij valt me altijd op dat mensen verrassend eerlijk zijn over hun mogelijkheden en hun beperkingen. Dat levert heel leuke gesprekken op en dit motiveert ook om juist de doelgroep die het moeilijker heeft op de arbeidsmarkt een kans te bieden. We moeten die mensen niet wegstoppen, maar juist een kans geven om te doen waar ze goed in zijn.”

“Betrouwbaar, betrokken en klantgericht.” Dat zijn volgens Helen Horozdinc kernwaarden van Boni en dat wil de supermarkt ook waarmaken in het personeelsbeleid. Het beleid om per supermarkt 2 mensen met een kwetsbare positie aan een baan te helpen, bestond volgens Horozdinc al langer. Pas de afgelopen tijd werd het echter actiever ter hand genomen.

“Op dit moment hebben we 30 SW’ers en Wajongers in dienst. Bij alle vacatures kijken we of die geschikt zijn en ik probeer alle filiaalleiders er van te doordringen dat ze actief met dit thema aan de gang moeten gaan. De bedrijfsleider en de kandidaat moeten natuurlijk allebei enthousiast zijn om er een succes van te maken.”
Horozdinc wordt regelmatig benaderd door re-integratiebedrijven en jobcoachorganisaties. “Die zitten elkaar volgens mij regelmatig in de weg en handelen niet altijd in het belang van de mensen want ze willen bijvoorbeeld graag een eigen jobcoach meesturen.” Hoewel Horozdinc begrijpt dat dit een gevolg is van het verdienmodel, vindt zij dit wel jammer. “Het moet draaien om een succesvolle plaatsing bij een leuk bedrijf, niet om de belangen van al die organisaties die er omheen zwermen.”

Op de 1e foto: Aaldert met bedrijfsleider Bertrand Bruinwoud van Boni Elburg
Op de 2e foto: Christel Zeldenrust (Inclusief Intervens) en Helen Horozdinc (Boni Markten).


Deel dit: