Bij Spectrum Advies & Design is Heidi naar volle tevredenheid aan het werk.

Wij willen als bedrijf ook maatschappelijk van betekenis zijn.


16-09-14 - Vorig jaar werd Bert van de Bunt, directeur van Spectrum Advies & Design door de ondernemersvereniging van Putten nog uitgeroepen tot ondernemer van het Jaar in de categorie Industrie en Dienstverlening. Met zijn bedrijf in lichtadvies en design straalt hij daarnaast ook veel menselijke warmte uit.

Bert van de Bunt is een rustige man die ondernemen leuk vindt, maar dan wel met een missie waar hij echt in gelooft en met een team van medewerkers die datzelfde ideaal nastreeft. Spectrum Advies & Design adviseert bedrijven en overheden op het gebied van verlichting in de openbare ruimte.  In 7 jaar tijd bouwde hij de onderneming op met een hoofdvestiging in Putten en dependances in Hoogeveen en Waalwijk waar in totaal 19 mensen werken.

Bert van de Bunt: “Voor ons is duurzaamheid heel belangrijk. Wij willen bevorderen dat er zuinig wordt omgegaan met onze energiebronnen. Wij hebben een eigen filosofie, een hoger doel. Zo willen we binnen ons team ook plek bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.
En zo kwam Heidi Schoonhoven hier dus anderhalf jaar geleden terecht. Ze heeft naar eigen zeggen ‘een geweldige baan’. Vanuit haar plek op de receptie neemt ze de telefoon aan en doet ze allerlei administratieve taken. Kortom, een baan waar ze zich helemaal in thuis voelt en waar ze gezien haar psychische beperking alleen maar van kon dromen. “Het gaat nu ontzettend goed met me. Ik heb een stabiel leven, woon nu ook zelfstandig en dat heeft alles te maken met het feit dat ik onderdeel uitmaak van dit fantastische team!”

Heidi kwam destijds bij Spectrum binnen via Karina Kruizinga, jobcoach van Inclusief Intervens. Die had gehoord dat er een functie was voor receptioniste en dacht gelijk aan Heidi. Karina Kruizinga: “Heidi ging op sollicitatiegesprek en kwam als beste uit de bus. Ze sprong een gat in lucht. En eerlijk, dit is een bedrijf wat je voor iedereen wenst. Ze zijn sociaal en steken echt tijd in de begeleiding. Heidi heeft veel te danken aan Bert van de Bunt, maar zeker ook aan Joyce Schuit, die haar de fijne kneepjes van het vak leerde en haar op vele fronten ontzettend goed begeleidt”.

Joyce Schuit: “Heidi is een slimme meid, heel punctueel ook, die met voldoende begeleiding echt gegroeid is in haar werk. Je moet haar soms behoeden voor het feit dat ze snel teveel hooi op haar vork neemt. Dat is gezien haar achtergrond niet goed. Zelf is Heidi trouwens heel open over haar beperking naar de collega’s, die we vanaf het begin hebben geïnformeerd over haar situatie. Het gaat hartstikke goed. En heerlijk toch, dat we op die manier iets voor elkaar kunnen betekenen?”

Op de foto van links naar rechts: Karina Kruizinga van Inclusief Intervens, Bert van de Bunt, directeur Spectrum, Heidi Schoonhoven, administratieve ondersteuning en Joyce Schuit, directiesecretaresse.