Willeke werkt bij Philadelphia: Van opstandige puber tot gewaardeerde kracht

Ik vind het belangrijk dat mensen als Willeke zich verder kunnen ontplooien.


17-10-13 - Willeke Reezigt (23) uit Hulshorst werkt sinds zes jaar bij Philadelphia in Vierhouten, een dagcentrum voor verstandelijk gehandicapten. Ze kwam hier terecht dankzij bemiddeling van Sandra Mölling van Intervens. “Hier heb ik werk gevonden waar ik echt helemaal voor ga”.

Willeke werkt in de Huishoudelijke Zorg, maar assisteert daarnaast steeds vaker op een groep. “Ik help cliënten met eten, fietsen, halen en brengen van de woning naar het dagcentrum of ga gewoon een stukje met ze wandelen. Inmiddels doe ik dit meer dan de helft van mijn werktijd en het liefst zou ik dit nog verder uitbreiden”.

Locatiemanager van Philadelphia Gert Wubs: “Willeke is een prettige kracht die echt een klik heeft met de cliënten. Terwijl ze hier als een opstandige puber binnenkwam! Maar al gauw wilde ze zich verder ontwikkelen en wij hebben haar die kans gegeven met interne opleidingen. Ik vind het belangrijk dat mensen als Willeke zich verder kunnen ontplooien. Met de participatiewet moeten we van het rijk meer mensen een passende werkplek bieden, maar persoonlijk vind ik dit een maatschappelijke verantwoordelijkheid die we met elkaar gewoon hebben”.

Willeke assisteert bij één van de woongroepen op het terrein van Philadelphia. Wubs: “Ze is daar een zeer gewaardeerde kracht, waar we haar graag vaker willen laten werken. Voor ons ook prettig omdat wij daarmee de organisatie op een natuurlijke manier kunnen laten doorstromen”.

Sandra Mölling: “Ik heb Willeke hier zien veranderen. Wat ik zo bijzonder vind aan deze werkplek is dat mensen zich in hun eigen tempo mogen ontwikkelen. Vanuit Intervens zorgen wij voor bemiddeling van de kandidaat maar ook voor de begeleiding erna op de werkplek. Want de communicatie is juist dan heel belangrijk. En zo stimuleren we mensen ook om zich te blijven ontwikkelen, zonder al te veel druk te leggen”.

Op de foto van links naar rechts: Sandra Molling (arbeidsconsulent), Willeke Reezigt, Gert Wubs (locatiemanager Philadelphia).