Open Werk Café brengt werkzoekenden en werkgevers samen

Op 4 oktober organiseerde Inclusief Groep in samenwerking met Actief Werkt uit Nunspeet een Open Werk Café. Dit keer bij het uitzendbureau Actief Werkt. Vanaf 15.00 uur openden de deuren en werden alle bezoekers warm onthaald. Het was een mooie gelegenheid voor werkzoekenden om kennis te maken met potentiële werkgevers en meer te leren over de diverse vacatures die beschikbaar waren.

Meer dan alleen vacatures

Verschillende bedrijven presenteerden hun vacatures, waaronder AWL uit Harderwijk, Sociaal Plus uit Ermelo en Schonagen uit Ermelo/Harderwijk. Maar het ging verder dan alleen het verkennen van banen. Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) was aanwezig om informatie te verstrekken over hun producten en diensten, waardoor werkzoekenden een breder inzicht kregen in de mogelijkheden die er zijn voor wat betreft het volgen van opleidingen en/of trainingen.

Ook was er een workshop waar werkzoekenden waardevolle tips kregen over hoe ze zich het beste konden presenteren tijdens sollicitatiegesprekken en waar werkgevers specifiek op letten. Ook was er de mogelijkheid om met virtual reality brillen een kijkje te nemen in verschillende beroepen.

Gezellig samenzijn in een informele sfeer

Het Open Werk Café was niet alleen een informatieve ervaring, maar ook een gezellig samenzijn, waar mensen elkaar ontmoetten, ideeën uitwisselden en nieuwe mogelijkheden verkenden.

Het was een succesvolle bijeenkomst waar concrete vervolgafspraken zijn gemaakt met kandidaten en werkgevers en uitzendbureau.