Participatiehuis

Het is niet voor iedereen mogelijk om direct aan het werkende leven te beginnen. Sommige mensen hebben daar iets meer hulp en begeleiding bij nodig. Bij het Participatiehuis kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verschillende activiteiten en programma’s volgen, om zo in een veilige omgeving arbeidsgewenning en werkritme op te doen. Iedere kandidaat heeft een individueel traject, waarin bouwstenen worden ingezet die het meest geschikt zijn. Zo kunnen zij terecht in de Stadswerkplaats en in een Werksetting. Hierdoor zetten zij de eerste stap om weer deel te nemen aan een werkend bestaan of sociale activiteit.

Dankzij de specifieke activiteiten, methodieken en programma’s, gaan deelnemers weer (meer) participeren in de samenleving. Bovendien wordt dan onderzocht of er mogelijkheden zijn voor loonvormende arbeid. Ook wordt het arbeidspotentieel in kaart gebracht en worden leerdoelen opgesteld. Daarbij worden ook de werknemersvaardigheden in kaart gebracht.

Dariuz methodiek
Wij werken met de Dariuz methodiek, omdat het ons een verdiepend beeld geeft van de kandidaat. Het geeft ons inzicht in kansen en belemmeringen, informatie over de arbeidsmarkt en concrete aanbevelingen welk traject het best bij de kandidaat kan worden ingezet.

Daarnaast proberen we de mensen zoveel als mogelijk weer geschikt te maken om te gaan werken. Waar dit kan begeleiden we naar een baan.

Het Participatiehuis is gevestigd in Harderwijk, Ermelo en Oldebroek:

Gelreweg 4B
3843 AN Harderwijk 
0341 - 759 019

Paul Krugerweg 43B
3851 ZH Ermelo
0341 - 498 219

Elzenweg 3
8096 RV  Oldebroek
0525 - 633 170
E-mail info@intervens.nl