Esther en Carolien

Esther (25 jaar) en Carolien (44 jaar) hebben beiden een SW-indicatie. Beiden hadden ook, na een optimale ontwikkeling, de wens in de zorg te gaan werken. Vanuit onze goede contacten met de Zorggroep Noordwest-Veluwe is een mooie match ontstaan. Esther en Carolien zijn de 'extra handen en ogen' op een woongroep voor dementerende ouderen, waar de Zorggroep Noordwest-Veluwe zo'n behoefte aan heeft. Esther werkt, via Inclusief Intervens, op een woongroep in Ermelo, waar ze allerlei hand- en spandiensten op de afdeling verricht. Ze maakt de kamers schoon, verschoont bedden, ruimt op en helpt de bewoners met eten.

'In mijn witte uniform hoor ik er helemaal bij'

De samenwerking met Inclusief Intervens bevalt zó goed, dat ook Carolien mocht starten bij de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Carolien werkt een aantal dagen per week op een woongroep in Nunspeet. Daar ondersteunt ze, tijdens de spitsuren van 15:00 tot 20:00 uur, de medewerkers én de bewoners. Ze helpt de bewoners bij het eten en drinken, smeert een broodje, schenkt koffie in en maakt een praatje. Carolien is erg blij met het werk dat ze hier mag doen.

Ze vindt het dankbaar werk: 'Een glimlach van een bewoner maakt mijn dag helemaal goed.'

Het initiatief voor deze samenwerking kwam van een medewerker van de Zorggroep Noordwest-Veluwe. Zij merkte dat het lastig was om het tekort aan handen in te  vullen. 'Ik ben bekend met Inclusief Gresbo. Ik was ervan overtuigd dat met de juiste begeleiding en duidelijke instructies iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt dit werk kon doen. Wij zijn erg blij met de inzet van Esther en Carolien. En onze bewoners ook!'

Met de Zorggroep Noordwest-Veluwe hebben we een samenwerking op meerdere fronten. We zijn begonnen met het verzorgen van de post, daarna maakten we ook het nieuwe kantoor in Harderwijk schoon. Nu zijn de eerste medewerkers, via detachering, bij verschillende woongroepen aan het werk. Een mooie vorm van samenwerking!

Woonzorgbegeleider
'Carolien is een aanvulling voor ons team. Wij kunnen met een gerust hart de bewoners naar bed brengen. We weten dat Carolien in de huiskamer een oogje in het zeil houdt.'

Detachering en Begeleid Werken

Detachering en Begeleid Werken is voor ons van groot belang. We hebben een groot en goed werkgeversnetwerk in de regio, waardoor - in 2018 - 323 medewerkers via Detachering of Begeleid Werken werkzaam zijn bij 182 bedrijven. Het plaatsen van medewerkers buiten onze werkbedrijven is mogelijk door deze intensieve contacten met bedrijven enorganisaties.