Jongeren moeten al heel vroeg kiezen welke richting zij op willen in het voortgezet onderwijs. Daarom is het belangrijk dat zij zich al vroeg gaan oriënteren op beroepen. Inclusief Groep is een groot werkgever in onze regio en we hebben veel verschillende werksoorten. Daarom stellen wij ons bedrijf graag open voor jongeren die zich aan het oriënteren zijn op de arbeidsmarkt.

Donderdagmiddag 3 november hebben wij op onze locatie in Ermelo 10 kinderen welkom geheten van de Praktijkklas van de Goede Herderschool uit Ermelo. Samen met juf Ada en meester Yoshi gingen de leerlingen bij ons een middagje meewerken in de productie. Deze leerlingen zijn nog jong en gaan voorlopig nog niet werken, maar door het bezoeken van verschillende bedrijven, komen de leerlingen wellicht in contact met hun toekomstige droombaan of bedrijfssector.

Ze kijken niet alleen, maar werken ook echt mee. In twee groepjes gingen ze aan het werk op twee afdelingen. Halverwege hebben ze gewisseld, zodat ze verschillende werkzaamheden hebben gedaan.

De leerlingen vonden het erg leuk, maar ook onze medewerkers waren blij met de hulp van de kinderen. Eén leerling zei: “Ik wist niet dat werken zo leuk was”.

Op de website van De Goede Herderschool kunt u lezen wat de Praktijkklas inhoudt.