Rabab woont samen met haar vier kinderen in Harderwijk. Oorspronkelijk komt ze uit Irak. Tijdens haar huwelijk zorgde ze voor haar kinderen en kreeg ze niet de kans om naar school te gaan.

Na haar scheiding, in 2010, gooide ze het roer om en besloot ze om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Dit deed ze door naar school te gaan en vooral heel veel te praten met mensen om haar heen.

Start traject bij Inclusief Groep
Nadat ze geslaagd was voor haar opleiding, deed ze vrijwilligerswerk bij Sonnevanck. Uiteindelijk kwam ze terecht Inclusief Groep. Hier deed ze assemblage- en productiewerk en praatte ze vooral veel met mensen om haar heen. Alles om haar Nederlandse taal te verbeteren.

CARE-giver bij Home Instead
Rabab deed op verschillende plekken werkervaring op. Dat hielp natuurlijk wel met de taal, maar het resulteerde niet in een betaalde baan. Tijdens trainingen die ze deed bij Inclusief Groep, kwam ze erachter dat ze graag contact heeft met mensen. Via haar consulent werd ze voorgesteld bij Home Instead waar ze aan de slag kon als CARE-giver.

Via Home Instead kan je namelijk zonder diploma’s in de zorg aan het werk. Inclusief Groep werkt intensief samen met dit bedrijf. Zie voor meer informatie over deze samenwerking het artikel in de nieuwsbrief van afgelopen september.

Trainingen
Rabab komt nu bij mensen thuis en doet vooral leuke dingen met ze. Zo gaat ze wandelen, koffie drinken, een spelletje doen en als het nodig is, haalt ze de wasmachine leeg of maakt ze het toilet schoon. Rabab heeft diverse trainingen gevolgd. Zo leerde ze hoe ze om moest gaan met diverse ziektebeelden en bijvoorbeeld blinde mensen. Ze volgt nu een training om meer kennis te krijgen over Alzheimer.

Rabab hoopt dat ze uiteindelijk genoeg uren werkt om haar eigen geld te verdienen en een voorbeeld te zijn voor haar kinderen. Ze is trots dat ze haar steentje bijdraagt aan de maatschappij en het verschil kan maken voor zoveel ouderen.