RMT biedt hulp bij (dreigende) werkloosheid

Inclusief Groep vindt samenwerking in de regio belangrijk. Daarom brengen we hier de mogelijkheden van het Regionale Mobiliteitsteam (RMT) onder de aandacht.

Kent u iemand die werkloos is of met werkloosheid bedreigd wordt? Dan is het RMT wellicht een oplossing. Via het RMT kan ook de expertise van Inclusief Groep ingezet worden. De professionals van het RMT kijken dan welke dienst het beste aansluit op de vraag.

35 teams

Door heel Nederland zijn er 35 RMT’s te vinden. De teams zijn er voor mensen in de bijstand, met een uitkering van UWV én mensen die niet-uitkeringsgerechtigd zijn. Ze helpen kosteloos om (ander) werk te vinden.

De hulp van regionale mobiliteitsteams bestaat uit:

  • begeleiding bij het zoeken naar werk;
  • arbeidsmarkt oriëntering en loopbaanbegeleiding;
  • scholing;
  • praktijkleren;
  • jobcoaching;
  • werkfit trajecten.

Binnen Inclusief Groep is een aantal consulenten actief voor het RMT. Zij maken maandelijks het verschil voor tientallen mensen die vast lopen in hun zoektocht.

Voorbeeld 1
Een medewerker zit niet op haar plek in de schoonmaak en haar contract dreigt niet verlengd te worden. Ze heeft geen idee wat ze wil en kan. Er is sprake van hoog ziekteverzuim en een mogelijke burn-out. Haar leidinggevende twijfelt over haar belasting en belastbaarheid. Het RMT wordt ingeschakeld en maakt een intelligentie en beroepskeuze onderzoek mogelijk.

Voorbeeld 2
Een werknemer krijgt ontslag bij zijn werkgever en heeft via therapie ontdekt dat hij bovengemiddeld intelligent zou kunnen zijn. Hij staat voor de keuze: school en of werk en wat dan? In overleg met het RMT wordt een intelligentietest ingezet.

Voorbeeld 3
Een statushouder kan een baan krijgen, maar heeft moeite met de Nederlandse taal. Hij kan daardoor niet goed meekomen op het werk. Hij heeft vooral moeite met het opvolgen van werkinstructies. Via het RMT krijgt werknemer een jobtaalcoach om hem te ondersteunen.

Het gebruik van het RMT is kosteloos

Wel wordt gevraagd een klanttevredenheidsonderzoek (KTO) in te vullen om de dienstverlening goed/zo optimaal mogelijk houden. U kunt als werkgever ook een verzoek indienen bij het RMT.  Meer informatie is te vinden op de website van FactorWerk.