Maandag 17 april zijn vierdejaars studenten HRM van Hogeschool  Windesheim op bezoek geweest bij Inclusief Groep. Deze studenten volgen de module “inclusieve organisaties”.

Zij bezochten Inclusief Groep om ook in de praktijk te zien en te ervaren wat een inclusieve organisatie is. En om te horen hoe Inclusief Groep een bijdrage kan leveren aan inclusief werkgeverschap bij andere bedrijven.

Gert-Jan Gerrits, directeur van Inclusief Groep, vertelde aan de hand van een presentatie hoe Inclusief Groep vorm geeft aan een inclusieve organisatie. En aan welke aspecten vanuit het HRM-vak rekening gehouden moet worden om te komen tot een inclusieve organisatie.
Inclusief werkgeven is een deeloplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Het is een HR-vraagstuk, maar kan niet worden opgelost door alleen HR.

Na afloop van de presentatie was er een korte rondleiding door het bedrijf. Het enthousiasme van de medewerkers op de werkvloer viel de studenten op. Al met al een geslaagd bezoek. Inclusief Groep vindt het belangrijk om studenten (en andere belangstellenden) een kijkje te geven in de praktijk. Wij stellen ons bedrijf daar graag voor open.