Vanaf half januari is Inclusief Groep gestart met de vernieuwde aanpak. Kandidaten willen we zo snel mogelijk aan het werk helpen. Met Meerinzicht hebben we een overeenkomst afgesloten. Beide partijen maken zich sterk voor uitstroom uit de uitkering voor die mensen, van wie verwacht wordt dat zij binnen een jaar aan het werk kunnen.  De eerste kandidaten vanuit Meerinzicht (gemeenten Zeewolde, Harderwijk en Ermelo) hebben inmiddels deze korte route naar werk doorlopen en hebben een baan gevonden bij diverse bedrijven in de regio.

Ook waren er kandidaten die al in een traject zaten bij Inclusief Groep. Een groot deel van deze kandidaten is in januari gestart bij de Sprintacademie. De Sprintacademie is een setting waarin een kandidaat actief aan de slag gaat om uit te kunnen stromen naar werk. Bijvoorbeeld door te leren solliciteren, het maken van een goede cv, etc. Zie voor meer informatie ook de folder of het filmpje over De kortste route naar Werk.

Hieronder lees je het verhaal van Megin. Hij is vanaf januari gestart in de Sprintacademie en van daaruit heeft hij een baan gevonden bij Het Goed.

Het Goed heeft sinds 1 februari jl. een nieuwe medewerker op de loonlijst. Dat is Megin uit Harderwijk. Megin was al 6 jaar op zoek naar werk. Samen met Jaap Hofstra, accountmanager bij Inclusief Groep, begon de zoektocht in november 2021 naar een passende baan. Megin gaf Jaap mee dat hij in een sociaal-maatschappelijke organisatie het beste tot zijn recht kwam.

Jaap: ”Toen ik Megin informeerde over de vacature van allround medewerker bij Het Goed, was hij direct enthousiast. Eén kennismakingsgesprek was voldoende om tot concrete afspraken te komen. We zijn al snel begonnen met een proefplaatsing om te kijken of er ook een klik was met het werk en de andere medewerkers bij Het Goed.”

 Ruthger van Lunsen, filiaalleider Het Goed: “Wij willen mensen een leuke, fijne en veilige werkomgeving bieden. We merkten dat Megin zich al snel op zijn plek voelde. Wij hebben hem structuur geboden die hij in een baan nodig heeft. Megin heeft laten zien dat hij van toegevoegde waarde is. Verder past Megin in de filosofie van Het Goed. In korte tijd heeft Megin zich bewezen. De doorslag om hem een contract aan te bieden is gelegen in het feit dat Megin zich heel snel heeft aangepast aan de groep en hoge inzet toont. Bij Het Goed maken we het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten.”