Om de verbinding te blijven zoeken met onze relaties hebben we dit voorjaar een tweetal webinars georganiseerd. Want krachten bundelen is belangrijker dan ooit. Als het niet fysiek kan, dan brengen we online mensen in bedrijf en bij elkaar!

Webinar Werk en meedoen, een goed medicijn
Op donderdag 22 april vond het webinar plaats, met als onderwerp: Werk en meedoen, een goed medicijn. Een interessant webinar, waar Peter Hobbelen, CEO Confed Group,  Albert van Esterik, voorzitter Raad van Bestuur GGz Centraal, Henri Schuurman, directeur SIGHT Landscaping, Gert Jan van Noort, wethouder Gemeente Harderwijk en Chantal Vos, manager Inclusief Groep, met elkaar hebben gesproken over de waarde van werk en hoe we samen kunnen zorgen voor een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt.

Dit onderwerp werd vanuit verschillende perspectieven belicht: vanuit de ondernemer, de zorg en de politiek. Het was mooi om te ervaren dat we met z’n allen eigenlijk hetzelfde doel voor ogen hebben: mensen op weg helpen naar een baan!

Dat werk belangrijk is voor mensen, is door veel onderzoekers bewezen, maar in het filmpje van Marco die tijdens dit webinar te zien is, kunt u echt ervaren wat de waarde is van werk. Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u het hier terugkijken.

Webinar Schaarste op de arbeidsmarkt, hoe lossen we dat samen op?
Dinsdag 15 juni vond het webinar plaats van Inclusief Groep, met als onderwerp Schaarste op de arbeidsmarkt, hoe lossen we dat samen op? Een webinar, waarin duidelijk naar voren kwam dat we op de Noord-Veluwe echt samenwerken aan een gezamenlijke werkgeversdienstverlening. Chantal Vos, manager Inclusief Intervens, was dit webinar de gespreksleider en zij ging in gesprek met Irma te Brake, senior adviseur werkgeversdienstverlening UWV, Ingeborg Lups, coördinator VeluwePortaal, en Gert-Jan Gerrits, directeur Inclusief Gresbo. Gesproken is over de vele initiatieven die er zijn in onze regio en de mogelijkheden die de Tafel Accountmanagement FactorWerk Noord Veluwe kan bieden voor de werkgever. Deze tafel komt maandelijks bij elkaar en hierin zijn vertegenwoordigd: accountmanagers van UWV, gemeenten en Inclusief Groep. Ook ROC Landstede en het VeluwePortaal zijn deelnemer aan dit overleg.

De conclusie aan het eind van het webinar was dat er wel schaarste is op de arbeidsmarkt, maar dat dit ook kansen biedt!

Er is een grote groep mensen zonder werk en met uitkering in onze regio (meer dan 6000!). Als we met elkaar (overheid, onderwijs en ondernemers) de juiste interventies plegen, moet het mogelijk zijn om ook deze groep mensen een plek te bieden op de arbeidsmarkt. Zo realiseren we extra handjes en werken we samen aan een inclusieve arbeidsmarkt!

Benieuwd naar mogelijke interventies die we kunnen plegen? Kijk dan hier het webinar terug. Met een kort filmpje wat Praktijkleren inhoudt en wat u dit als werkgever kan brengen.

Beide webinars zijn te volgen voor doven en slechthorenden, door de aanwezigheid van een tolk gebarentaal.