Tips voor als je thuis zit vanwege het coronavirus

Iedereen in Nederland heeft het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Veel mensen kunnen niet meer naar het werk en dat is niet voor iedereen even makkelijk. Iedereen gaat daar anders mee om. Je gaat je collega’s missen en misschien weet je ook niet wat je moet doen de hele dag. Daarom op deze site wat tips en links naar sites die je hierbij kunnen helpen. Alle medewerkers hebben een flyer ontvangen waar ook wat tips op staan en waar verwezen wordt naar deze site. Kijk regelmatig, want we zullen hier ook informatie regelmatig aanvullen. 

Het is een tijd vol van onzekerheid. Door onzekerheid ga je ook piekeren. Je voelt je soms machteloos omdat je geen controle meer hebt op alles wat er om je heen gebeurt. We willen graag in actie komen en wat doen, maar wat kan je doen? Hieronder geven we je een aantal tips om beter te kunnen omgaan met die machteloosheid. Klik hier voor tips:

We hebben een overzicht gemaakt met antwoorden op veel gestelde vragen. Klik hier voor het overzicht.

Wil je op een eenvoudige manier horen en zien wat het Coronavirus nu precies is? Klik dan hier.  Steffi legt op een heel eenvoudige manier alles uit over het coronavirus. Zij vertelt je wat je wel en wat je niet moet doen. Zo kan jij ervoor zorgen dat jij en anderen niet ziek worden.

Het is een onzekere tijd. Corona houdt ons allemaal erg bezig. Dit is voor veel mensen lastig. Psychisch kwetsbare mensen hebben het vaak nu nog moeilijker. MIND is voor deze groep gestart met een aantal initiatieven om informatie en tips te delen.

Op de website van MIND vind je allerlei informatie en tips om deze voor sommigen, moeilijke tijd door te komen. Klik hier om naar deze pagina toe te gaan.

Daarnaast zendt MIND elke dag van 11.00 tot 16.00 uur een livestream uit, in samenwerking met Out of the Box. Kijk op de site van MIND om hier naar toe te gaan.

 

 

Op de website van Oefenen.nl vind je tips over thuis leren. Je vindt er ook een stappenplan en instructievideo voor als je nog niet bekend bent met Oefenen.nl.

Klik hier voor de tips en instructies van Oefenen.nl

Corona in begrijpelijke taal door Stichting Lezen en Schrijven

Er wordt veel informatie gedeeld over het coronavirus. voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven is deze informatie soms moeilijk te begrijpen. Daarom heeft Stichting Lezen en Schrijven twee animaties gemaakt die in begrijpelijke taal uitleggen hoe we samen kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt.

Het project Taal voor Allemaal van zorgorganisatie Koraal heeft een brochure gemaakt om corona uit te leggen aan mensen in eenvoudig taal. Oftewel in Taal voor allemaal.

Klik hier om de brochure te downloaden.

Video in andere talen over wat Corona is.