Binnen Inclusief Groep vinden we ontwikkeling van medewerkers erg belangrijk. We hebben ook onze eigen trainers in dienst. Zij verzorgen diverse trainingen voor medewerkers en voor kandidaten die we begeleiden naar werk.

Training lezen en schrijven en digitale vaardigheden

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heeft deze groep mensen ook moeite met digitale vaardigheden, zoals het omgaan met een computer of smartphone. Zo’n 60 medewerkers hebben in september 2022 in de Week van Lezen en Schrijven de basismeter van Stichting Lezen & Schrijven gedaan voor taal of digitale vaardigheden.

Grote groep medewerkers volgden training

Naar aanleiding van deze uitslag hebben zo’n 30 medewerkers een taaltraining of training digitale vaardigheden aangeboden gekregen. In kleine groepen werd de training gegeven. De training duurt 20 weken en de medewerkers krijgen elke week twee uur les onder werktijd. Bij één van de bijeenkomsten  was Risco, de algemeen directeur, aanwezig. Een opdracht was om van zijn naam woorden te maken. De cursisten kwamen uit op 117 woorden.

Zelfvertrouwen

Zo ondersteunen we de medewerkers in dat wat ze willen leren. En zo wordt werk, maar ook het dagelijks leven voor hen een stuk gemakkelijker. Want kunnen lezen en schrijven en meer digitale vaardigheden ontwikkelen, geeft mensen zoveel meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Dat is iets waar wij als Inclusief Groep graag een bijdrage aan willen leveren.

Een deel van deze training wordt gesubsidieerd door Tel mee met Taal.

Sollicitatietraining

We geven ook trainingen aan mensen die werkfit zijn, maar nog wat opfrissing nodig hebben ten aanzien van de vaardigheden. Dit doen we ook specifiek voor statushouders. In de training gaat het over kwaliteiten/vaardigheden, CV, netwerken, de pitch, brief en het sollicitatiegesprek.

Een leuk voorbeeld om te oefenen met pitchen

Onlangs stond het onderwerp “presenteren van jezelf” op het lesprogramma. In de startopdracht moesten de deelnemers een willekeurig product verkopen. Bijvoorbeeld een pot pindakaas of een waterfles. Na de pitch werd besproken met elkaar waardoor mensen enthousiast werden. Welk aspect in het verkooppraatje was nu belangrijk?  Daarna gingen de deelnemers een pitch voor zichzelf schrijven.

Oefenen sollicitatiegesprekken

Aan het eind van een training wordt er ook echt geoefend met sollicitatiegesprekken. Vanuit Inclusief Groep waren professionals aanwezig die als werkgever de sollicitatiegesprekken afnamen. (Tjitske Veenstra en Chantal Vos: dank voor jullie bijdrage aan deze gesprekken). Feedback van de trainer was bijna niet nodig. De mensen gaven dit aan elkaar.

Door met elkaar de training te volgen, wordt er vertrouwen opgebouwd en is het veilig om ook feedback te geven en te ontvangen. De ene kandidaat presenteerde zich misschien té zelfverzekerd en de ander té onzeker. Maar één ding hadden de kandidaten gemeen. Ze willen allemaal een mooie en leuke baan!

Meer weten over de andere trainingen die wij geven?

Wij geven nog veel meer trainingen zoals:

  • Empowermenttraining
  • Sollicitatietraining inclusief mindset t.a.v. werk
  • Module Arbeidsmarkt Participatie (MAP)
  • Participatie Verklaring Traject (PVT)

Voor meer informatie mail naar info@inclusiefgroep.nl