Donderdag 8 juli mochten 7 werknemers van Inclusief Groep een MBO praktijkverklaring Groen en Schoonmaak in ontvangst nemen. Uiteraard waren zij  ontzettend blij met het verkrijgen van deze verklaring. Een volwaardig MBO diploma is voor hen (op dit moment) niet haalbaar, maar door de route Praktijkleren hebben zij nu wel een landelijk erkende praktijkverklaring op zak. Iets om terecht trots op te zijn! Wat is Praktijkleren eigenlijk?

De vraag naar vakmensen is enorm. Toch wordt het potentieel van ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders momenteel niet optimaal benut. Het gaat om werkzoekenden en werkenden die geen havo-, vwo- of mbo-niveau 2 diploma op zak hebben; de zogenoemde ‘startkwalificatie’. Voor deze mensen is er de route Praktijkleren. Praktijkleren is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn een volwaardig MBO diploma te halen. Door Praktijkleren kunnen kandidaten een landelijk erkende praktijkverklaring halen op de werkvloer.

Voordeel Praktijkleren voor werkgevers
Het mooie van Praktijkleren is dat je als werkgever heel gericht kijkt over welke vaardigheden de toekomstige werknemers moeten beschikken. Op de Noord Veluwe wordt vervolgens door Inclusief Groep, in samenwerking met Landstede, een leerlijn ontwikkeld. De praktijkopleider (die werkzaam is bij de werkgever) begeleidt de kandidaat en toetst de vaardigheden af. De ondersteuning en de begeleiding van werkgevers ligt bij Inclusief Groep. Doordat Landstede kwaliteit moet borgen, zijn zij indirect betrokken bij de leerlijn.

Wilt u ook investeren in talent?
De 7 werknemers die op 8 juli een praktijkverklaring hebben ontvangen, zijn in dienst bij de afdeling Schoonmaak en Groen van Inclusief Groep. We zijn op zoek naar werkgevers die ook behoefte hebben aan geschoold personeel, zodat gezamenlijk de route Praktijkleren kan worden opgezet. Deelname aan deze route Praktijkleren is voor u kosteloos. Wel vergt het tijd en inzet om deze mensen te begeleiden. U investeert in talent en levert een bijdrage aan een duurzaam inclusieve arbeidsmarkt als erkend leerbedrijf. Een arbeidsmarkt waar iedereen de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgt u vakkundig en geschoold personeel dat de vaardigheden leert die binnen uw bedrijf nodig zijn.

Meer weten?
Neem dan contact op met onze projectleider: Bertina Rijksen, b.rijksen@intervens.nl. Zij komt graag bij u langs om samen de mogelijkheden door te spreken.

De route Praktijkleren is mede mogelijk gemaakt door WSP FactorWerk (DOE-agenda Perspectief Op Werk).