Na maanden van hard werken was het maandag 12 juli zover. Vier studenten van StartCollege en Inclusief Groep hebben de Entreeopleiding afgerond en hebben hun welverdiende diploma ondertekend en in ontvangst genomen.

 De studenten hebben allen, op hun eigen manier en in hun eigen tempo, hard gewerkt om dit diploma in ontvangst te nemen.

Chantal Vos, manager Inclusief Groep was ook aanwezig om de jongeren en hun familie toe te spreken. “Mooi om te zien hoe StartCollege en Inclusief Groep dit traject samen hebben vormgeven. Door dit traject bieden we jongeren net dat stukje extra begeleiding wat zij nodig hebben, zodat zij een erkend diploma ontvangen. Met dit diploma hebben zij de eerste stap gezet in hun verdere carrière.  De één gaat een vervolgopleiding doen en anderen vervolgen hun weg op de arbeidsmarkt en ontwikkelen zich al werkend verder”.

Tijdens de diplomering werden alle kandidaten één voor één naar voren geroepen door docent Lammie van Norel. Voor alle studenten was een persoonlijk gedicht geschreven. Voordat zij het diploma ontvingen moest er eerst nog het een en ander officieel worden ondertekend. Vervolgens ontvingen zij uit handen van Bertina Rijksen, projectleider Inclusief Groep, nog bloemen en een kleine attentie.

Wat is Entree-onderwijs?
De entreeopleiding bereidt leerlingen voor op assisterende functies op de arbeidsmarkt. Het is een mbo-opleiding op maat. De studenten hebben het afgelopen schooljaar één dag in de week op de locatie van Inclusief Groep lessen gevolgd die door een docent van StartCollege werden verzorgd. De overige dagen werkten zij in de praktijk op basis van een dienstverband bij een werkgever. Deze jongeren waren tijdens deze BBL-opleiding werkzaam bij een autopoetsbedrijf, in de zorg, in het groen en in de horeca. Er is een leerwerkcoach ingezet, zodat zij net dat stukje extra begeleiding ontvangen.

Vanaf 2016 hebben zo al meer dan 25 jongeren in onze regio een diploma in ontvangst kunnen nemen. Een mooie start van een route om te werken aan een goede toekomst van jongeren! Investeren in jongeren, is investeren in de toekomst! Ook de aanwezige ouders gaven aan blij te zijn met deze route naar een Entree-diploma.

Meer weten? Neem dan contact op met onze projectleider: Bertina Rijksen, b.rijksen@intervens.nl.
Zij kan u alles vertellen over dit traject.