Inclusief Groep hecht grote waarde aan de voortdurende ontwikkeling van haar medewerkers en biedt daarom een breed scala aan trainingen en opleidingen aan.

De afgelopen periode zijn er binnen Inclusief Groep verschillende medewerkers in het zonnetje gezet en hebben ze verdiende certificaten ontvangen. Deze certificaten zijn een erkenning voor hun inzet, toewijding en ontwikkeling.

Training Basisveiligheid Openbare Ruimte voor medewerkers unit Groen

Allereerst feliciteren we een groep medewerkers van de unit Groen, die met succes de training Basisveiligheid Openbare ruimte hebben voltooid. Deze training is nu een essentieel onderdeel van de opleidingen voor medewerkers binnen de unit Groen. Het doel van deze training is om bewustwording te creëren omtrent veiligheids-, gezondheids- en welzijnsrisico’s bij het werken in de openbare ruimte.

Tel mee met Taal

Daarnaast hebben ook medewerkers certificaten ontvangen van Tel mee met Taal. Een deel volgde een taaltraining en een deel de training digitale vaardigheden. De medewerkers hebben 20 weken, twee uur per week, een training gevolgd. In de taaltraining waren dit keer alleen mensen die Nederlands als tweede taal hebben. Aan het eind van de training gaven ze aan dat ze betere zinnen konden maken, meer woorden kenden en beter brieven konden lezen. Ook hebben ze veel geoefend met uitspraken. In de training digitale vaardigheden lag de nadruk op computergebruik en veilig internetgebruik. In deze digitale wereld is het belangrijk dat mensen over digitale vaardigheden beschikken. Veel van onze medewerkers hebben daar moeite mee. Daarom is deze training zo belangrijk.

SVS-diploma voor medewerkers unit Schoonmaak

Daarnaast willen we een groep medewerkers van de schoonmaakafdeling feliciteren met het behalen van hun SVS-diploma. Schoonmaken is een vak apart en daarom volgen alle schoonmakers bij Inclusief Groep een SVS-opleiding. In deze opleiding leren ze praktische en veilige schoonmaaktechnieken volgens de microvezelmethode.

Praktijkverklaring  voor deelnemers die de route praktijkleren hebben gevolgd

Donderdag 6 juli krijgen tien deelnemers die de route praktijkleren hebben gevolgd hun welverdiende praktijkverklaring uitgereikt door Startcollege en Landstede.

In samenwerking met Startcollege en Landstede heeft Inclusief Groep meerdere leerlijnen ontwikkeld waarbinnen praktijkleren mogelijk is. Het leren in de praktijk biedt voordelen voor zowel werkgevers als (toekomstige) werknemers, het is echt een maatwerktraject afgestemd op de ontwikkeling van de deelnemer en de mogelijkheden bij de werkgever. Voor de werkgever een kans om gericht te kijken naar de benodigde vaardigheden van toekomstige werknemers. Tijdens het praktijkgedeelte van de MBO-opleiding worden de deelnemers begeleid en beoordeeld door praktijkopleiders die werkzaam zijn bij de werkgever. Inclusief Groep zorgt voor de nodige ondersteuning en begeleiding van de werkgevers. Deze route biedt kansen voor iedereen die niet in staat is om een volledig MBO-diploma te behalen, maar wel de mogelijkheid wil hebben om zich verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd profiteren werkgevers van de mogelijkheid om vakbekwaam en goed opgeleid personeel aan te nemen, met de specifieke vaardigheden die nodig zijn binnen hun bedrijf.

We willen alle medewerkers die deze certificaten hebben behaald van harte feliciteren!