v.l.n.r. Gretha van Asselt, leerwerkcoach Inclusief Groep, Dominique van der Meulen en Romy Willems, beiden docent en coach binnen route BBL Entree aan het werk

In het nieuwe schooljaar 2023/2024 lanceert Mijnschool, in samenwerking met Startcollege Harderwijk en Inclusief Groep,  de vernieuwde Entreeopleiding “Aan het werk”. Dit is een doorontwikkeling van het concept wat in 2016 is geïntroduceerd door genoemde partijen. Deze opleiding is voor iedereen tussen de 16 en 27 jaar oud, die niet zelfstandig de Entreeopleiding bij het ROC kan volgen, geen startkwalificatie heeft en valt onder de Wet Banenafspraak.

De kracht van de Entreeopleiding “Aan het werk”

De kracht van de Entreeopleiding “Aan het werk” is dat jongeren extra ondersteuning en begeleiding krijgen zodat zij toch in staat zijn de Entreeopleiding te volgen. Entree Arbeid is de BBL constructie waarbij werken en leren wordt gecombineerd. De deelnemende jongeren krijgen een arbeidscontract van minimaal 24 uur. Als een jongere nog niet in staat is om bij een reguliere werkgever aan de slag te gaan, kan dit ook bij Inclusief Groep. Daarnaast gaan ze één dag per week naar school en kunnen zo hun niveau 1 diploma halen.

Enthousiaste werkgevers en gemeenten

Werkgevers zijn enthousiast om te werken met deze praktisch ingestelde jongeren. Dit praktijkgerichte traject biedt jongeren de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt te versterken, waardoor ze duurzamer aan het werk kunnen blijven.

Het enthousiasme over dit vernieuwde traject is niet beperkt tot de samenwerkende partijen. Ook de gemeente, vanuit haar visie op een Leven Lang Leren, ondersteunt dit initiatief. Het doel is om onderwijs op maat aan te bieden, waardoor elke student meer kansen krijgt en zich kan blijven ontwikkelen.

Samen streven we naar een betere toekomst en bieden we jongeren nieuwe kansen op de arbeidsmarkt.

Meer informatie?

Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met Bertina Rijksen via b.rijksen@inclusiefgroep.nl. Zij kan u alles vertellen over deze Entreeopleiding.