De week van 26 tot 30 oktober is het de Week van de 1000 Voorbeelden. In de regio Noord Veluwe gaan wij deze week langs werkgevers die ook in de huidige periode kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Als dank ontvangen zij een heerlijke taart.

André de Witte was bij Palfinger Marine in Harderwijk. Palfinger heeft met succes zijn magazijn en werkplaats open gesteld om statushouders een kans te geven werkervaring op te doen. Op deze manier leren de mensen de taal en de Nederlandse arbeidscultuur kennen. Marwan die deze kans aangreep, heeft ondertussen een betaalde functie bij een ander technisch bedrijf gevonden. Recent heeft nog een kandidaat een kans gekregen in het magazijn bij Palfinger Marine. Hij werd op een positieve manier begeleid en kreeg de kans om werkritme en zelfvertrouwen op te bouwen.

Deze actie is tot stand is gekomen met de arbeidsmarktregio’s. De Veluwe valt binnen verschillende arbeidsmarktregio’s o.a. Factor Werk. Binnen de regio Noord Veluwe werken we met deze Arbeidsmarktregio’s samen. Samen met gemeenten, het ROC Landstede, UWV en het Veluwe Portaal werken we aan een eenduidige werkgeversdienstverlening op de Noord Veluwe.

André de Witte overhandigt de taart aan Wilbert Besselsen