Wie had dat gedacht? De economie trekt aan, het aantal vacatures stijgt en drie op de vier werkgevers verwacht tekorten op de arbeidsmarkt en problemen bij het vinden van personeel. Hoogste tijd om onbenut arbeidspotentieel wél te gaan benutten.

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en er zijn bedrijven met een afstand tot die mensen.

Van twee kanten vraagt het een inspanning om die bij elkaar te brengen. Inclusief Groep doet dat dagelijks. Daarover kunt u van alles lezen in deze nieuwsbrief. Van Webinars tot Jongerenevent, van Praktijkleren tot samenwerking via de Tafel Accountmanagement. Er gebeurt dus veel. En er kan altijd een tandje bij; dat is goed voor mensen én goed voor de economie.

Bij Inclusief Groep zijn we overtuigd van de waarde van werk. We geloven er in én het is voldoende bewezen. Steeds meer ondernemers zien mogelijkheden om mensen met een beperking toch nuttig en betekenisvol in te zetten. Natuurlijk vraagt dat soms een aanloop met extra begeleiding en ondersteuning. Een afstand tot de arbeidsmarkt overbrug je niet zomaar.

Onze oproep aan bedrijven is: leg de lat niet te hoog, ga ervaringen opdoen, investeer tijd en aandacht aan deze medewerkers. En laat je verrassen! We kennen zoveel mooie voorbeelden van succesvolle plaatsingen bij bedrijven. We hopen dat deze nieuwsbrief weer extra inspiratie oplevert om die uitdaging aan te gaan! En dat we samen steeds verder bouwen aan die inclusieve arbeidsmarkt; goed voor bedrijven, goed voor mensen, goed voor ons allemaal!

PS: Als je wilt zien hoe nieuwe technologische innovaties hierbij kunnen helpen, dan zien we je graag bij onze webinars in september!