Wintertijd

Inmiddels hebben we alweer een paar weken wintertijd. Het blijft een wonderlijk fenomeen; we spreken gewoon met elkaar af dat we in een andere tijd leven. Ik moet er vooral aan wennen dat het ’s avonds zo vroeg donker is. Daar ben ik zeker in het begin niet echt blij mee.

Een voordeel is dan weer dat het ‘s ochtends vroeger licht is. En de dag op tijd beginnen, daar ben ik dan wel weer enthousiast over! En dat komt goed uit. Er is binnenkort namelijk een inspirerend ontbijt bij Inclusief Groep, op onze locatie in Ermelo.

Maar waarom een ontbijtsessie?

Dat heeft te maken met het thema: Anders kijken, anders werven. Hoe vaak gebeurt het niet dat we bij allerlei vraagstukken, in de drukte van alledag, niet creatief genoeg kunnen kijken naar nieuwe oplossingen.

Zoals Einstein zei: ‘We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.’ Dat vraagt om een proces van omdenken, een moment buiten de dagelijkse hectiek. En wat is een betere gelegenheid dan tijdens een ontbijt?

En wat is dan het vraagstuk?
Natuurlijk de krapte op de arbeidsmarkt.

En wat is dan omdenken?
Denken in mogelijkheden om mensen waar je het misschien niet meteen van verwacht, toch in te zetten in je productieproces.

En wie herkent die krapte niet?
Elke ondernemer loopt ertegenaan. En toch zijn er vaak onontdekte mogelijkheden die nog niet zijn uitgeprobeerd.

Tijd dus om daarbij stil te staan en praktische tips te delen

Dus geen winterslaap voor ons, maar wintertijd: vroeg uit de veren en aan het werk! Wij zorgen voor de croissants en gekookte eitjes. Ik kijk ernaar uit om jullie te zien bij het Inspirerend Ontbijt!

Risco Balkenende
Algemeen directeur