Als je Yonas (29 jaar) in zijn ogen kijkt, zie je dat hij plezier heeft in het werk dat hij doet

 Zijn ogen stralen … hij is immers nu timmerman bij de BAM en heeft dat in korte tijd bereikt.

Yonas is in 2018 in Ermelo gaan wonen en is toen snel gestart met zijn inburgering. Hij deed dit via de voltijdroute van Meerinzicht. Deze route houdt in dat Yonas 20 weken fulltime naar school ging en daarna 20 weken halve dagen naar school ging en halve dagen naar het Participatiehuis in Ermelo. Op die manier kon hij het leren van de taal combineren met leren werken in Nederland. De tijd in het Participatiehuis was belangrijk voor hem, omdat hij diverse werknemersvaardigheden leerde, zoals afspraken nakomen en op tijd komen.

Baan gevonden bij de BAM

Yonas had in eigen land wel gewerkt als boer en als timmerman in Israël, maar hij moest in Nederland alles weer opnieuw leren. Het Participatiehuis was daarvoor de perfecte plek. Door te kiezen voor de voltijdroute was Yonas niet pas na drie, maar al na 1 jaar klaar met zijn inburgering. Hij haalde daarna ook nog zijn VCA en heftruckcertificaat en ging op zoek naar een betaalde baan. Deze vond hij bij de BAM.

Yonas helpt nu mee met de verbouwing van het gemeentehuis in Ermelo. Hij is hier in september 2019 begonnen als sjouwer, maar oefent nu weer zijn eigen vak uit als timmerman. Zijn werkgever vergoed de kosten voor het behalen van zijn rijbewijs, zodat hij straks ook op andere plekken in Nederland kan werken.