Workshop Participatieverklaringstraject


14-09-18 - Inclusief Groep mag in opdracht van de gemeente Ermelo, Zeewolde en Harderwijk aan een groep enthousiaste Statushouders de workshops verzorgen die de Statushouders volgen in het kader van hun Participatieverklaringstraject.

Onder inspirerende leiding van Mandy Blesing, arbeidsconsulent Inclusief Intervens, volgen zij in het totaal 4 workshops waarin de belangrijkste kernwaarden van hun nieuwe land, Nederland, worden behandeld en met elkaar worden besproken. De vier belangrijkste kernwaarden zijn vastgesteld door de overheid en dit zijn:

·         Vrijheid
·         Gelijkwaardigheid
·         Solidariteit
·         participatie

Het zijn serieuze onderwerpen, maar tijdens de workshops is er ook tijd om ervaringen met elkaar te delen en met elkaar te lachen. Ook was er tijd om echte Hollandse Haring te eten. 

Na afloop van de workshops zullen de kandidaten een verklaring ondertekenen, waarmee zij aangeven kennis te hebben genomen van deze 4  kernwaarden en deze te respecteren.

Door het volgen van deze workshops helpen wij deze Statushouders om te participeren in onze samenleving. We hopen dat ook zij op een gegeven moment deel kunnen nemen in de duurzaam inclusieve arbeidsmarkt die Inclusief Groep nastreeft.