Inclusief Groep als werkgever

Inclusief Groep is zowel werkgever als arbeidsmarkttoeleider. Als werkgever heeft Inclusief Groep ruim 1.200 mensen in dienst. Ruim 90% van ons productiepersoneel heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. Een deel van onze medewerkers werkt in onze eigen werkbedrijven zoals Groen, Post, Schoonmaak, Catering, Verpakken & Montage,  Elektromontage , Verpakken Food, Schilderwerken. Een ander deel is gedetacheerd bij externe werkgevers.

Klik hier om de vacatures binnen Inclusief Groep te bekijken.

Inclusief Groep als arbeidsmarkttoeleider

Als arbeidsmarkttoeleider zijn de infrastructuur en de academies het fundament van Inclusief Groep. De infrastructuur is de basis: het is er voor iedere kandidaat met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bovenop het fundament zijn er bouwstenen die naar wens worden ingezet. Het is maatwerk: verschillende bouwstenen kunnen in de verschillende fases van de flow naar werk worden ingezet.

Deze bouwstenen worden aangereikt door onze betrokkenen actieve medewerkers. Zij weten precies welke weg een kandidaat het beste kan bewandelen. Iedere kandidaat heeft een persoonlijk traject waar bouwstenen voor worden ingezet die voor hem of haar het meest geschikt zijn. Als arbeidsmarkttoeleider hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. We stemmen af met werkgevers, verlagen drempels en we bouwen aan een toekomst. Zo begeleiden we elke kandidaat naar een baan die bij hem of haar past.

Risco Balkenende, algemeen directeur Inclusief Groep

Historisch perspectief

Sinds 1 januari 2017 is Proson in Ermelo onderdeel van Inclusief Gresbo. Proson is specialist in werkplekken voor mensen met een visuele beperking. Wij ondersteunen niet alleen bij het inrichten van werkplekken bij reguliere werkgevers, maar bieden ook een beschutte werkomgeving.

Gemeentelijke aandeelhouders

De gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk zijn onze aandeelhouders. Onze missie, visie en strategie ontwikkelen wij samen met hen. Zij zijn onze maatschappelijke opdrachtgevers. Als partners op het sociaal domein ontwikkelen we trajecten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op weg te helpen om te participeren in de samenleving.

Onze missie

Inclusief Groep werkt aan  een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen duurzaam deelneemt en waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal participeren.

Onze visie

In samenwerking met onze partners realiseert Inclusief Groep trajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van diagnose, via ontwikkeling, naar uitstroom in werk. Bij het vormgeven hiervan speelt de infrastructuur een belangrijke rol. Inclusief Groep geeft zo uitvoering aan de Sociale werkvoorziening en de Participatiewet en draagt actief bij aan een inclusieve arbeidsmarkt.

Certificeringen en Keurmerken Inclusief Groep

Bij Inclusief Groep en haar werkbedrijven Inclusief Gresbo en Inclusief Intervens staat kwaliteit voorop. Wij hebben diverse keurmerken. Hieronder een overzicht van de keurmerken die wij in ons bezit hebben.

Inclusief Groep

Inclusief Gresbo

Inclusief Intervens

Inclusief Gresbo Groen

Inclusief Gresbo Food

Inclusief Gresbo Schoonmaak

Duurzaamheid binnen Inclusief Groep

Net als iedereen moet ook Inclusief Groep meehelpen aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Dit kan door te kijken naar de CO2 footprint (=voetafdruk) die Inclusief Groep achterlaat. Wat eenvoudiger gezegd, kijken we dus naar wat wij aan CO2 uitstoot hebben en waarmee we dat kunnen verminderen. We hebben ons inmiddels gecertificeerd voor de CO2 footprint prestatieladder 3.0.  De nationale CO2 prestatieladder bepaalt dat bepaalde rapportage documenten extern beschikbaar zijn. Klik hier om deze documenten in te zien.

Gezond & Veilig Werken

De directie van Gresbo is zich bewust van haar verantwoordelijkheid voor alle veiligheidsaspecten binnen onze organisatie. Vertaald naar het beheer en onderhoud van de groene ruimte, uitvoering van schoonmaakwerkzaamheden en schilderwerkzaamheden dan is een gezonde en veilige werkomgeving altijd randvoorwaarde met de hoogste prioriteit.

Klik hier voor de directieverklaring omtrent Gezond & Veilig werken binnen Inclusief Groep.

Privacyreglement

Het Privacy Reglement  vindt u hier.