Persoonlijke verhalen

Hier vindt u verhalen van mensen voor wie Inclusief Groep van betekenis is geweest.

In deze verhalen leest u dat werk zoveel meer betekent dan alleen maar het hebben van een salaris. Werken is meer dan werk!

Klik hier voor het verhaal van Esther en Carolien beiden werkzaam via Inclusief Intervens bij Zorggroep Noordwest Veluwe.

Klik hier voor het verhaal van Rob die via het jongerenproject 'Aan de slag' in Oldebroek weer aan het werk is.

Klik hier voor het verhaal van Ali uit Syrië

klik hier voor het verhaal van Jakob die van medewerker Inclusief Gresbo Post zich ontwikkeld naar een pakketbezorger bij het reguliere bedrijf.

Klik hier voor het verhaal van Willem uit Elburg. Door samen te werken met zorginstellingen in Elburg kan Willem zich verder ontwikkelen en werkt hij nu op de afdeling 'Verpakken & Montage' bij Inclusief Gresbo. 

 

 

Jobcoach

'Zorgvuldig en geconcentreerd spreekt hij zijn Nederlandse zinnen uit. Hij glimlacht zijn brede lach en beantwoordt rustig mijn vragen. He zijn bezig met het oefenen van een sollicitatiegesprek. Zeven statushouders én ik luisteren ademloos mee. Ik noem de drie vaardigheden die op zijn CV staan en vraag welke hij het belangrijkste vindt. Hij denkt even na, kijkt me peinzend aan en zegt dan: 'hulpvaardigheid'. In mijn land was het gevaarlijk en niemand hielp me, ik moest het zelf doen. Op mijn tocht naar Nederland werd ik geholpen. En hierin Nederland helpen heel veel mensen mij. Daarom is hulpvaardigheid het belangrijkste voor mij. Ik wil ook mensen helpen.' Dit indringende antwoord kwam recht uitzijn hart en het raakte me. De groep was stil en ik moest even slikken voordat ik verder kon gaan met mijn volgende vraag.'